NIEUWS

Lindsay en Robbe pakken uit, heersen, controleren en winnen

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022
21 November 2022

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder zijn de verdiende winnaars geworden van de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022. Heersen, controleren, uitpakken en winnen deden zij ... proficiat!!

Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik begonnen als leider aan de laatste dag. Lindsay en Robbe volgden op één ronde maar kwamen al snel terug aan de leiding door met de punten een bonusronde te scoren. Vanaf dan gaven ze de leiding niet meer uit handen en op het einde van de dag waren ze de sterksten in de baanronde en in de afsluitende ploegkoers. Ons duo liet zich in deze editie verder opmerken met twee keer een nieuw baanrecord in de baanronde. Die besttijd stond nog op naam van Moreno De Pauw (8.43) maar Robbe en Lindsay deden er woensdag 8.406 seconden over en donderdag werd dat scherper met 8.332.

Soortgelijk scenerio voor Jan-Willem Van Schip en Tuur Dens in de 500 meter: op de openingsdag reden ze een nieuw baanrecord, 26.496 seconden, en een dag later gingen ze nog eens drie honderdsten sneller! Tuur reed een knappe zesdaagse, net als Jules Hesters, onze Gentenaar was samen met Tim Torn Teutenberg tot het allerlaatste moment in strijd voor een podiumplaats. Uiteindelijk werden zij vierde op één ronde, sterk! Jasper De Buyst en de afscheidnemende Iljo Keisse eindigden als derde.

Podium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022 met Lindsay De Vylder en Robbe GhysPodium Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent 2022 met Lindsay De Vylder en Robbe Ghys (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners