NIEUWS

Marit wint de laatste, en WK brons voor De Vylder/Van den Bossche

Teamnieuws
18 October 2022

Ambiance aan het eind van de Sluitingsprijs Putte Kapellen vorige week toen Arne Marit zijn laatste wedstrijd voor de ploeg won. In de dagen daarna verschoof de focus naar onze baanwielrenners voor hun WK in Parijs. Sterke prestaties daar, met als orgelpunt de bronzen medaille in de ploegkoers voor Lindsay De Vylder, smen met Fabio Van den Bossche.

Een deugddoende overwinning was het voor Arne Marit, een afsluiter van een voor hem moeilijk 2022 door pech en valpartijen. En Milan Fretin werd nog derde. Sport Vlaanderen - Baloise sluit het wegseizoen af op plaats zeven in de Europe Tour team ranking en behaalde in totaal negen overwinningen: vier overwinningen in UCI wedstrijden en vijf van de nationale kalender. Zeven renners stromen door naar ploegen van minimaal het ProTour niveau: Rune Herregodts, Arne Marit, Robbe Ghys, Kenneth Van Rooy, Julian Mertens, Jens Reynders en Sasha Weemaes.

Op 12 oktober begon het WK baanwielrennen in Parijs. Het Belgian Cycling Team met onder meer Lindsay De Vylder, Tuur Dens en Jules Hesters en coach Kenny De Ketele zette er topprestaties neer. Lindsay pakte met Fabio brons in de ploegkoers, Tuur en Jules werden na super boeiende races vierde in respectievelijk de scratch en de afvalling en Tuur maakte samen met Noah Vandenbranden (neo prof bij ons in 2023) deel uit van het kwartet dat een nationaal record reed in de ploegenachtervolging. Proficiat aan alle dames en heren van het Belgian Cycling Team voor dit geslaagd WK!!

Het merendeel van onze renners neemt intussen enkele weken complete rust, een eerste bijeenkomst met het oog op 2023 staat gepland op 4 november.


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners