NIEUWS

Ook in Diest en Brugge weer prima prestaties

Dwars door het Hageland (1.1 BEL) - Elfstedenronde Brugge (1.1 BEL)
13 June 2022

Dwars door het Hageland met de onverharde weken was voor het eerst een koers van UCI categorie 1.Pro. Jens Reynders reed heel de dag in de aanval en bleef samen met Julian Mertens, Ward Vanhoof en Sander De Pesten bij de 26 die richting citadel trokken voor de finish. In de Elfstedenronde in Brugge spurtte Sasha Weemaes naar de vierde plaats, mooie uitslag als je weet wie hem voorafgingen.

Dwars door het Hageland is een wedstrijd die blijft groeien en onze mannen deden het super! Jens werd als laatste vluchter met nog 50 km te gaan ingelopen, net op de citadel van Diest was dat. Een groep van 26 reed de finale "Demerdijk - Grasbos - Citadel" met voor ons daarbij dus Julian (al een tijdje in goede doen) Ward, Sander en nog steeds Jens! Die laatste raakte wat in moeilijkheden op de laatste klim op Grasbos maar keerde in de afdaling weer terug en ging nog eens voor de groep uit rijden, in achtervolging op de latere winnaar Oscar Riesebeek. Julian reed een heel attente koers en eindigde uiteindelijk knap op plaats 11 en dat ondanks een lekke band. Zonder dat probleem reed ik zeker top 10 reageerde hij achteraf. Ward werd 16e, Sander 18e en Jens 23e.

Plaats vier voor Sasha Weemaes in de Elfstedenronde in Brugge. Jens Reynders was eens te meer onze man in de vroege vlucht, maar al heel ver voor de finish werd iedereen gegrepen. Alles werd gecontroleerd door de sprintersploegen en onze mannen werkten voor Sasha die na Fabio Jakobsen, Caleb Ewan en Tim Merlier eindigde.

Foto © Getty Images


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners