NIEUWS

P14 voor Kenneth Van Rooy in eindstand

Ethias-Tour de Wallonie (2.Pro BEL)
29 July 2022

De Tour de Wallonie 2022 was een stevige binnenkomer voor onze renners die een aantal weken zonder competitie waren: vijf pittige ritten met elke dag minimum 2000 hoogtemeters en een gretig peloton waaronder 14 worldtour ploegen aan de start! Met een knappe veertiende plaats in de eindstand was Kenneth Van Rooy onze dichtste finisher.

In vier van de vijf ritten haalde Kenneth de top twintig. De openingsrit hakte er al meteen in met twee keer de Muur van Huy en Kenneth was net twintigste. De tweede rit, met onder meer de lastige La Redoute, stond beschreven als een "Mini Liège-Bastogne-Liège". Kenneth werd achttiende en onze andere renners eindigden in het grote peloton.

De zwaarste rit was ongetwijfeld de vierde met aankomst in Couvin. Na meer dan 3500 hoogtemeters werd Kenneth opnieuw achttiende en Jenno Berckmoes deed het knap en wist de schade tot 1'40" te beperken. Pech in deze rit voor Sander De Pestel die betrokken raakte bij een valpartij en de strijd uiteindelijk moest staken met een elleboogbreuk. Echt jammer na alle trainingsarbeid in functie van de tweede seizoenshelft, spoedig herstel Sander!

De slotrit was tevens de langste van deze Tour de Wallonie, 215 kilometers met dik 20 kilometer kasseien en toch ook weer bijna 2000 hoogtemeters. Aaron Van Poucke reed hier lang in de aanval en Kenneth werd dertiende. Voor onze renners was deze vijfdaagse een geslaagd vervolg op de trainingen van de laatste weken.

15 Foto's Ethias-Tour de Wallonie 2022

Kenneth Van RooyKenneth Van Rooy (foto © Getty Images)


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners