NIEUWS

P8 voor Weemaes in Rucphen, P19 voor Van Rooy in Drenthe

Albert Achterhes Profronde van Drenthe (1.1 NED) en Dorpenomloop Rucphen (1.2 NED)
14 March 2022

Twee wedstrijden op Nederlandse bodem afgelopen zondag. Sasha Weemaes keerde terug uit de Dorpenomloop Rucphen met een tweede plaats en in de Albert Achterhes Profronde van Drenthe was Kenneth Van Rooy onze dichtste finisher op plaats negentien.

De koers in Drenthe ontplofte vanaf de eerste van vijf beklimmingen van de VAM berg. Een 40-tal renners met Kenneth Van Rooy en Robbe Ghys erbij raakten voorop. Bij de derde beklimming brak die groep en Kenneth en Robbe zaten in het tweede deel. Op weg naar de vierde beklimming leek het erop dat biede groepen weer ging samensmelten vooraan maar dat ging uiteindelijk da toch niet door. Meer nog, kort nadien sloot een grote derde groep aan bij het groepje Kenneth/Robbe, met daarbij nog Ruben Apers In de finale viel de kopgroep helemaal uiteen en doorstromer Dries Van Gestel (TotalEnergies) pakte solo de zege. P19 dus voor Kenneth, P27 voor Ruben en P38 voor Robbe, allen op 1'14" van Dries. Pech voor Ward Vanhoof, gevallen en nooit meer in de wedstrijd kunnen komen. Onze andere renners kenden een mindere dag.

In de Dorpenomloop Rucphenkregen we een super vlak parcours, met heel veel smalle "baantjes" en helaas ook veel valpartijen. Onze renners hadden daar gelukkig minder last van, ze reden steeds alert vooraan en namen de koers in handen als enige profploeg in deze wedstrijd van niveau 1.2. Enkel Jules Hesters kwam ten val op één van de vele vluchtheuvels maar hij wist toch weer aan te sluiten bij het peloton op 25 kilometer van de finish. Met nog een 22-tal kilometers te gaan telden we nog een 65-tal renners in het eerste peloton, iedereen van onze ploeg was nog aan boord. Een vroege vlucht van drie was intussen gegrepen en nieuwe pogingen kenden geen succes. Tot dan op acht kilometer van de finish Maikel Zijlaard alleen weg raakte, onze mannen zetten alles op alles in de achtervolging maar Zijlaard hield nog vier seconden over. Sasha, goed vooraan gehouden door de ploegmaats, won de pelotonsprint voor Timothy Dupont.


Foto: Andy Missotten


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners