NIEUWS

Prima prestaties in Vlaanderens mooiste!

Ronde van Vlaanderen (1.UWT BEL)
04 April 2022

Vier Vlaamse Worldtour klassiekers gevold door een fantastische editie van Vlaanderens mooiste, een formidabele periode voor onze renners die steeds prima in beeld reden en goede resultaten boekten. In de Ronde van Vlaanderen was Robbe Ghys op plaats 45 onze dichtste finisher. Julian Mertens trok de lijn door van knappe prestaties in de E3 Saxo Bank Classic en in recente Franse koersen en eidigde op plaats 58. En Lindsay De Vylder bracht meer dan 200 kilometer door in de vroege vlucht.

De vroege vlucht van negen kwam vrij snel na de start in Antwerpen tot stand en kon tot bijna vijf minuten voorsprong nemen op het peloton. Lindsay en co moesten er tot bij het binnenrijden van Sint-Niklaas hard voor werken. Op de smallere wegen daar deden meerdere renners waaronder Kenneth Van Rooy de deur dicht voor de ploegen die de vlucht gemist hadden, ook dat is belangrijk teamwerk! Op weg naar de eerste kasseistrook steeg de nervositeit en met minder dan 100 kilometer te gaan reed een sterk groepje weg uit het peloton. Na 200 kilometer koers slonk de voorsprong van de vluchters tot onder de minuut.

Op weg naar de tweede passage van de Kwaremont reden binnen de minuut de kopgroep van negen, de nog grotere groep achtervolgers en het peloton. Eens op de Kwaremont gaf Pogacar er een lap op, liep alles dooreen en kwamen we de grote baan op met één groep van een 30-tal renners met daarbij alle favorieten. In een tweede groep die kort volgde hadden we Julian Mertens, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys. Met nog 40 kilometer te gaan kregen we de vijf koplopers met onder meer Pogacar, Van Der Poel en Van Baarle, gevolgd door een groep met de overige favorieten en kort daarop een groep met Kasper Asgreen, daar verzeild geraakt na pech op de Koppenberg. In die groep nog steeds Julian en Robbe. De auto's tussen beide groepen moesten aan de kant maar er kwam geen samensmelting. Zo werd Robbe uiteindelijk net als in Gent-Wevelgem onze dichtste finisher, hij eindigde op iets meer dan vijf minuten van winnaar Van Der Poel. Een mooi vervolg op Gent-Wevelgem waar Robbe op plaats 15 eindigde in de groep die sprintte voor plaats vijf amper acht seconden na winnaar Girmay. En dat terwijl hij eerder in die koers nog serieus werd opgehouden door valpartijen.

Julian eindigde knap op plaats 58, deze Ronde was nog maar zijn tweede Vlaamse klassieker. Vorige week bij zijn debuut in Harelbeke eindigde hij in de groep die reed voor plaats 24 en nog een week eerder presteerde hij sterk in de 1.1 wedstrijden in de Franse Loire-streek. Op plaats 68 dan kregen we de man die al van in februari op hoog niveau presteert: Lindsay De Vylder. Prof sinds 2017 en vaste waarde in de pistekern, maar dit voorjaar verschoof zijn focus naar de weg met als doel sterker te worden in het omnium en de ploegkoers. Lindsay reed dit jaar al in de aanval in Gent-Wevelgem en in de openingsritten van de Ster van Bessèges en de Ruta del Sol, die laatste zeer lastige rit die mede dankzij Lindsay gewonnen werd door Rune Herregodts. En in de Bredene Koksijde Classic, toen het wel hard ging in de Moeren, was Lindsay mee in het eerste peloton. De eerste pistemeetings komen eraan, we kijker ernaar uit!

Terug naar de Ronde met op plaats 81 Arne Marit en op plaats 90 Sander De Pestel. Die laatste had de dag voordien nog 80 kilometer meegekoerst door de sneeuwbuien in Nederlands Limburg, de Volta Limburg Classic. Toen kwam het nieuws dat hij een zieke Jens Reynders moest vervangen in de Ronde. Pech was er helaas voor Kenneth Van Rooy, lekke band en valpartij, en Vito Braet met twee valpartijen. Van dit soort toestanden bleef Vito overigens ook niet gespaard in Gent-Wevelgem. Maar dat hoort allemaal bij de lenteklassiekers, anything can happen!

12 Foto's Ronde van Vlaanderen 2022

Robbe GhysRonde van Vlaanderen 2022 met Robbe Ghys (foto © Getty Images)Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners