NIEUWS

Sterke prestaties in snelste helletocht ooit

Paris-Roubaix (1.UWT FRA)
18 April 2022

Op het menu in Parijs Roubaix 2022: 257,2 km, 55km kasseien verdeeld over 30 secteurs pavés, stof wreten, warm weer, zon, wind, waaiers, hagen van toeschouwers, koers full gazz, nooit eerder reed de winnaar van de helleklassieker zo snel naar de velodroom in Roubaix, snelste editie ooit! Ward Vanhoof werd onze dichtste finisher, Jens Reynders toonde zich aanvallend voor hij door lekke banden teruggeslagen werd en Sander De Pestel kreeg eveneens zijn portie lekke banden. Zwaar verdict helaas voor Kenneth Van Rooy: sleutelbeenbreuk op vier plaatsen na een val.

Aan de start staan ​​in Compiègne voor de tocht door de hel van het noorden, een droom die dit jaar uitkwam voor zeven van onze renners. Vito Braet, Ward Vanhoof, Sander De Pestel, Arne Marit, Jens Reynders, Aaron Van Poucke en Kenneth Van Rooy, allemaal debuteerden ze in Parijs Roubaix. Het recept voor onze ploeg is gekend en start met meegaan in de vroege vlucht. Kenneth, Vito, Aaron en Sander mengden zich in de krachtenslopende debatten maar een betekenisvolle ontsnapping kwam er niet. Grote ploegen wilden hun mannetje mee aan boord, de snelheid lag zeer hoog en na wat meer dan 50 kilometer koers kregen we waaiers en brak het peloton in twee stukken.

Peloton één met meer dan 70 renners nam meer dan een minuut voorsprong. Heel wat grote namen hier, voor ons waren Jens, Ward en Sander mee. Na 110 kilometer koers kregen we een grote valpartij in peloton één, onder meer Ward werd hierdoor sterk oopgehouden. Vooraan reed Terpstra solo, achterna gezeten door een mooi groepje van 17 met Jens erbij en onze Limburger schuwde het werk niet. Terpstra werd gegrepen, peloton één hergroepeerde en dan kwam het moment voor Jens om alleen vooraan te gaan rijden. Hij deed dat gretig en liep tot 41 seconden uit maar dikke pech tien kilometer verder, waar Jens lek reed. In het bos van Wallers zou hem dat nog eens overkomen, een pechdag maar ook wel een opsteker naar de toekomst toe.

Ward werd uiteindelijk onze eerste finisher op de legendarische velodroom in Roubaix, onze Mollenaar eindigde in de groep die spurtte voor plaats 14 op 4'47" van winnaar Van Baarle en werd 33e. Jens werd 64e op 15'28". Sander kreeg ook zijn portie lekke banden, vier in totaal waarvan twee in de laatste 25 kilometers van de koers. Hij werd 88e op 17'30". Tot slot halaas zwaar verdict voor Kenneth na een crash halfweg koers, zijn sleutelbeenbreuk was op vier plaatsen gebroken en hij werd met spoed geopereerd. Courage Kenneth!!


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners