NIEUWS

Super geslaagde Baloise Belgium Tour 2022!

Ritten 3, 4 en 5 Baloise Belgium Tour (2.Pro BEL)
20 June 2022

Sterke 5-daagse, top ploegprestatie, mee koers gemaakt en sterk in beeld gereden, Sport Vlaanderen - Baloise heeft zich getoond in de Baloise Belgium Tour 2022!! Op een veeleidend parcours met uitdagingen voor meerdere types van renners eindigden we zesde in het ploegenklassement, knap want aan de start waren er acht WorldTeams, zes ProTeams en acht continentale teams.

Rit drie was een tijdrit over 11,8 kilometer doorheen Scherpenheuvel-Zichem met start en aankomst nabij de abdij van Averbode en de gekende "lekdreef". Rune Herregodts had hier zijn zinnen op gezet en maar stelde achteraf dat hij geen topdag had. En na een kettingprobleem met fietswissel in het zicht van de meet was een sterke uitslag helemaal niet meer mogelijk. Yves Lampaert won de tijdrit en Jenno Berckmoes was onze dichtste finisher in de uitslag op plaats 21. In het jongerenklassement bleef Jenno op plaats vier op 38 seconden van de leider Vauquelin (Arkea), kleine verschillen en uitkijken dus wat dat ging geven in de loodzware Ardennenrit in en om Durbuy van zaterdag. Een rit met 23 hellingen, en dan weet je dat ook Kamiel Bonneu hiernaar uitkeek, hij stond na de tijdrit 34e op 1'47" van Mads Pedersen.

Het werd een bloedhete koninginnenrit en onze mannen hebben karakter getoond. Quinten Hermans won op de Mur de Dubuy waar Robbe Ghys een formidabele 15de plaats behaalde en daarmee op plaats 12 terecht kwam in de stand. Julian Mertens, veel en prominent in beeld en ook al super sterk vanaf dag 1 eindigde helaas op een lekke band 24e en Kamiel Bonneu zag af maar bleef vechten en werd 28e. Tot diep in de finale zaten ze alle drie aan boord in de groep Mads Pedersen, in achtervolging op zes koplopers. Op minder dan 10 kilometer van het einde brak hun groep nog helemaal uiteen.
Halfweg koers, nog net voor die groep gevormd werd, was Jenno mee toen de mannen van Intermarché-Wanty-Gobert koers maakten op de Mur de Durbuy. Een mooi groepje vormde zich maar het peloton kwam terug, Jenno moest even recupereren en net toen scheurde het opnieuw. Jenno zat vanaf dan in de eerste groep na de groep Mads Pedersen die op een bepaald moment nog zeer dicht kwam maar aansluiten lukte niet meer.

In de slotrit met aankomst in Beringen was het woord weer aan de sprinters. Werken voor Sasha Weemaes betekent dat dan, we kregen een heftige finale met de tenoren die streden voor de eindzege en een hectische sprint met een negende plaats voor Sasha. Sport Vlaanderen - Baloise eindigdus op plaats zes in het ploegenklassement en Robbe Ghys sloot af met een heel knappe elfde plaats in het algemeen klassement.

Volledige eindstand voor de ploeg:

11: Ghys 3'17"
20: Mertens 4'32"
25: Bonneu 10'28"
32: Berckmoes 13'46"
90: Weemaes 35'29"

Chapeau iedereen!!


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners