NIEUWS

Vierde plaats voor Sasha Weemaes

BK Individuele Wegrit, Middelkerke
27 June 2022

Een ongemeen spannend kampioenschap, meerdere keren leek de beslissende zet gebeurd maar telkens werd het scenario bijgstuurd of compleet omgegooid. Uiteindelijk ging een sterk uitgedund peloton dan toch sprinten voor de titel, Tim Merlier won en Sasha Weemaes werd knap vierde.

Sasha vond voorafgaand aan de sprint nog net op tijd het wiel van Milan Fretin en Robbe die hem lanceerden voor de sprint maar was na afloop niet te troosten omwille van een gemiste kans. Milan toonde zich eerder in koers al aan boord van de vroege vlucht. Meer dan 6 minuten liep de kopgroep uit maar het peloton ging hard vanaf de eerste van twee passages door de Moeren, het peloton brak in twee stukken en de koplopers werden sneller dan verwacht gegrepen. Intussen toonde Jens Reynders zich in de rol waarin we hem kennen: aanvallen. Toen een groep van 11 met daarbij Lindsay De Vylder weg reed leek de beslissing gevallen maar verderop keerde het toch weer helemaal. Wat overbleef van waaier 1 werd toch nog ingelopen door waaier 2 waarna een weer groot peloton de jacht opende op de vluchters. In de finale was er nog een super sterke move van man in vorm Julian Mertens die in het zog van Remco Evenepoel bij Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke raakte maar ook deze vier bleven niet vooruit. Sprinten dus, met een sterk uitgedund peloton, en Tim Merlier die won. Niet in de uitslag staan Vito Braet en Kenneth Van Rooy, beiden werden uitgeschakeld door een valpartij.

Voor de meeste renners is er nu een korte rustperiode gevolgd door de voorbereiding van deel twee van het wegseizoen, op 21 juli komen ze terug in actie op de profwedstrijd in Ninove, en wat later is er de Tour de Wallonie.


Foto: Getty Images


Nieuwsarchief per categorie

Volledig nieuwsarchief

onze partners 2022
 
Onze partners