/ Nieuwsarchief / 6 Jaar op rij eindzege strijdlust, Piet Allegaert pakt editie 2017

6 Jaar op rij eindzege strijdlust, Piet Allegaert pakt editie 2017

Nieuwsbericht 15 augustus 2017 - Binckbank Tour (2.UWT)

Voor het zesde jaar op rij pakt onze ploeg de eindzege in het strijdlustklassement van de BinckBank Tour. Neoprof Piet Allegaert was zondag onze man op het podium om de groen-zwarte leiderstrui in ontvangst te nemen. BinckBank Tour is sinds dit jaar de nieuwe naam voor de Eneco Tour, een UCI World Tour wielerronde die sinds 2005 jaarlijks wordt verreden door België en Nederland.

Piet was de eerste en enige leider in dit nevenklassement vorige week. In rit één reed hij de hele dag in de aanval en was hij onderweg de snelste in de twee tussenspurten. Hij deed er vanaf dan alles aan om de trui te behouden en dat is mooi gelukt. Aan de finish van rit één was Peter Sagan de snelste in de massaspurt. Jonas Rickaert werd achtste en neoprof Edward Planckaert tiende. Stefan Küng won de dag nadien de tijdrit. Op woensdag was Piet opnieuw op post in de vlucht van de dag waardoor hij zijn leidersplaats in zijn nevenklassement kon versterken. In de spurt was Sagan weer de snelste, Jonas Rickaert was nu zevende en Bert Van Lerberghe negende. Rit vier ging naar Edward Theuns en rit 5, nadat aanvaller Piet weer wat extra punten scoorde, naar Lars Boom. In rit 6 was er niets te beginnen tegen het sterke duo Tim Wellens / Tom Dumoulin, Wellens won en Dumoulin werd de nieuwe leider. In de slotrit hadden we twee man mee in de ontsnapping van de dag: Jonas Rickaert en Preben Van Hecke. Jasper Stuyven won de rit solo en Dumoulin stak de eindzege op zak. Dries Van Gestel was onze beste renner in het algemeen klassement, 44ste op 18’48”.

Met Piet Allegaert wonnen we dus voor het zesde jaar op rij het strijdlustklassement. In 2012 en 2013 was dat met Laurens De Vreese, in 2014 met Kenneth Vanbilsen, in 2015 met Gijs Van Hoecke en in 2016 met Bert Van Lerberghe.


Piet Allegaert (foto: © Tim De Waele)

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners