/ Nieuwsarchief / Trainingsstage in Calpe: alles naar wens

Trainingsstage in Calpe: alles naar wens

Nieuwsbericht 15 januari 2017 - Teamnieuws

Onze mannen vertrokken woensdag naar het Spaanse Calpe om er het nieuwe wegseizoen voor te bereiden. Uitvalsbasis voor de trainingen is Gran Hotel Sol y Mar en alles verloopt er naar wens.

Nog tot zaterdag 21 januari wordt er verder getraind, gemasseerd, gefotografeerd, gefilmd, enz. Met 18 zijn ze nog. Kenny De Ketele is aan de slag in de zesdaagse van Bremen en Moreno De Pauw, Jonas Rickaert en Lindsay De Vylder vertrokken vrijdag weer naar huis om zaterdag te starten in het omnium BK op de baan (met succes overigens Moreno won en Sport Vlaanderen - Baloise vulde het hele podium met Jonas op 2 en Lindsey op 3). Trainingsbegeleider in Calpe is Ward Vande Capelle (Energy Lab). Zaterdag reden de renners 184 kilometers met heel wat hoogtemeters en dat aan een gemiddelde van 33 tot 34. Iedereen kan goed mee, geen problemen, enkel wat akkefietjes zoals een valpartij zonder erg voor Aimé De Gendt en Thomas Sprengers die zaterdag in het hotel bleef vanwege lichte koorts.

Zondag houden we een rustdag en worden de individuele actiefoto’s genomen en maandag vliegen we er weer in, aldus sportdirecteur Hans De Clercq. Thomas kan dan zeker weer mee de weg op. Voor de rest alles naar wens dus, trainen onder de blauwe lucht en in lekker weer, bij het begin van de stage liep bedroeg de temperatuur hier 21°, de laatste dagen was het 13° en op de toppen onderweg ongeveer 5°.

En zo kunnen we dus stilaan aftellen naar het echte werk, een dikke week na de stage beginnen we eraan in de Grand Prix Cycliste La Marseillaise, meteen gevolgd door de Ster van Bessèges, Murcia, Almeria, de Vuelta a Andalucia - Ruta Ciclista Del Sol en Oman. En op 22 februari is iedereen weet thuis voor de ploegvoorstelling bij Baloise Insurance te Antwerpen.


© Tim De Waele

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners