/ Nieuwsarchief / Zilver in omnium voor De Vylder, 4e met Rickaert in ploegkoers

Zilver in omnium voor De Vylder, 4e met Rickaert in ploegkoers

Nieuwsbericht 20 februari 2017 - Wereldbeker / UCI Track Cycling World Cup 2016/2017 #3, Cali Columbia

Onze 21-jarige neoprof Lindsay De Vylder stuntte zaterdagnacht Belgische tijd door zilver te behalen in het omnium op de wereldbeker baanwielrennen in Cali Columbia. Zondagnacht reed Lindsay dan nog een goede ploegkoers met Jonas Rickaert, halfweg zaten ze op koers voor medaillewinst maar na late rondewinst van concurrenten eindigden ze vierde.

Erg knap dat omnium-zilver van Lindsay. Hij startte met een achtste plaats in de scratch, won de tempo race, werd zesde in de afvalling en tweede in de puntenkoers. Het goud ging naar de Australiër Sam Welsford met 128 punten. Lindsay totaliseerde 107 punten en komt op plaats drie in de Wereldbekerstand.

In de ploegkoers stond ons duo halfweg - na zes sprints - aan de leiding maar in de volgende 2 sprints werden geen punten gescoord en namen de Fransen een ronde, goed voor 10 punten. Sprint 9 ging dan weer naar de Belgen, gevolgd door 2 sprints zonder punten. De Ieren maar ook de Denen en de Russen namen net op tijd nog een ronde zodat een Belgische medaille niet meer mogelijk was.

Een erg jonge ploeg met onder meer Jonas en Lindsay was vrijdag zevende geworden in de ploegentijdrit.

 

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners