/ Nieuws

Dries Van Gestel geselecteerd voor EK

18 July 2018 - Teamnieuws

Bondscoach Kevin De Weert heeft Dries Van Gestel opgenomen in de selectie voor de Europese Kampioenschappen op de weg voor Elite. Aimé De Gendt is één van de reserves.

De Europese Kampioenschappen zullen plaatsvinden van zondag 5 augustus tot zondag 12 augustus in Glasgow, Groot-Brittannië. De andere renners in de selectie zijn Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Jasper Stuyven, Tosh Van der Sande, Jelle Wallays, Xandro Meurisse en Dimitry Claeys. Bij de reserves ook nog Jasper De Buyst. Meer wedstrijdinfo vind je op hier.

Dries Van Gestel
Foto © Tim De Waele / Getty Images

Kort: Sasha Weemaes 5e bij profdebuut - Robbe Ghys 3x goud op de piste

10 July 2018 - Grote prijs Jean-Pierre Monseré (1.1, BEL) & Dublin International Track Grand Prix (IRL)

Sasha Weemaes werd afgelopen zaterdag vijfde in de Grote prijs Jean-Pierre Monseré. Sasha reed tot 30 juni bij het team EFC-L&R-VULSTEKE en tekende een profcontract bij ons dat loopt van 1 juli 2018 tot en met 2020. De Grote prijs Jean-Pierre Monseré was zijn profdebuut en debuut bij Sport Vlaanderen - Baloise.

Robbe Ghys en Moreno De Pauw waren afgelopen weekend met een Belgische selectie in Dublin voor een International Track Grand Prix. Robbe pakte goud in het omnium, de puntenkoers en samen met Moreno in de madison. In de scratch pakte hij zilver en Moreno was tweede in de puntenkoers en derde in het omnium. Intussen zitten Robbe en Moreno samen met onze overige pistiers in Bordeaux voor een stage in voorbereiding op het EK piste dat begin augustus doorgaat in Glasgow.

Aimé De Gendt uitblinker en revelatie van BK 2018

25 June 2018 - Belgisch Kampioenschap wegrit, Binche (BK, BEL)

Yves Lampaert is de nieuwe Belgische kampioen, op 3,5 kilometer van de finish reed hij weg van zijn laatste twee medevluchters, Philippe Gilbert en Jasper Stuyven. Aimé De Gendt eindigde in de volgende groep en werd na een sterke wedstrijd heel knap negende. Hij werd achteraf uitgeroepen tot uitblinker en revelatie van dit BK.

Verdeeld over 13 ronden kregen de renners zondag in Binche in totaal 223,6 kilometer voorgeschoteld. Ze maakten er een boeiende wedstrijd van, zodra een kopgroep meer dan een minuut voorsprong bijeen reed trok het peloton de gashendel weer open. Heel wat van onze renners mengden zich in de debatten, maar een aantal anderen hadden bij het begin van de wedstrijd af te rekenen met pech en dan werd het moeilijk. Thomas Sprengers was hiervan het grootste slachtoffer, zo vertelde Walter Planckaert achteraf.

Uiteindelijk hadden we vier man mee in een groep van 17: Jonas Rickaert, Jordi Warlop, Milan Menten en Aimé. Die groep dunde uit terwijl onder meer Stuyven, Vanmarcke en Gilbert vooraan aansloten. Op de kasseien kort voor het ingaan van de laatste ronde trok Gilbert door. Vanmarcke, Lampaert en als laatste Aimé sloten aan, maar de rest van het groepje kwam weer terug. Met nog 15 kilometer te gaan ging Gilbert opnieuw, Vanmarcke was mee en het duo ging vol door. Toch lukte het Aimé om op 12,5 kilometer van de finish vooraan aan te pikken. Zo kregen we een knap trio vooraan en deed Aimé mee voor het podium, maar ze gingen niet vol door en opnieuw kwamen de anderen terug en verderop raakte dan het trio Gilbert, Stuyven, Lampaert voorop met het gekende gevolg. Aimé negende en de ploegleiding dik tevreden met de collectieve prestatie van iedereen bij de ploeg!

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners