/ Nieuws

Zes ploegen in strijd voor de overwinning en podiumplaatsen

16 November 2018 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent (BEL)

Drie dagen Lotto Zesdaagse Vlaanderen - Gent 2018 staan voor drie verschillende leiders en drie ploegen in de nulronde, op de hielen gevolgd door drie ploegen op één ronde. Er is nog heel veel mogelijk zo, met zes ploegen die strijden voor de overwinning.

Bij de achtervolgers op één ronde vinden we ons duo in de Europese kam­pioenentrui, Kenny De Ketele en Robbe Ghys. Met 175 punten scoren zij sterk. Enkel het duo Keisse-Viviani, ook op één ronde, doet beter met 179 punten. De stand wordt momenteel aangevoerd door Jasper De Buyst en Tosh Van Der Sande, Kluge-Reinhardt en Havik-Stroetinga. De derde ploeg op één ronde is Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder staan met 159 punten op plaats zeven op 4 ronden. Jonas Rickaert met Stijn Steels staat op plaats 10 op 13 ronden.

Kenny en Robbe wonnen op dag één een dernyreeks en de scratch. Keisse-Viviani sloten die dag af als leiders maar op dag twee namen Kenny en Robbe de leiding over via winst in een ploegkoers. Met Eric Schoefs als gangmaker blijft Kenny de te koppen man in de dernywedstrijden en dat ondanks vier gebroken ribben, opgelopen bij een val tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Canada eind oktober. Ingetapet en pijn verbijtend rijdt hij deze zesdaagse met als doel de winst, heel straf!

In de chrononummers zijn Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder top: 2 keer winst in de baanronde, 3 keer in de 500 meter. Daarnaast wonnen ze een dernyreeks en een ploegkoers. Puur op punten zijn ze het vierde sterkste team. Jonas Rickaert en Stijn Steels tonen zich ook in de nevennummers, met winst in een supersprint en een puntenkoers. Er was ook een valpartij voor Jonas, gelukkig zonder veel erg.

Finale van de derny's met alle specialisten op het ovaal. Ketelke, gepiloteerd door Eric Schoefs, triomfeerde voor Keisse.


Kenny en Robbe - foto © Tim De Waele / Getty Images


Moreno en Lindsay - foto © Tim De Waele / Getty Images


Jonas met Stijn - foto © Tim De Waele / Getty Images

Geslaagde slotweek!

17 October 2018 - Presidential Cycling Tour of Turkey (2.UWT, TUR), Chrono des Nations, ITT (1.1, FRA) & Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen (

Het wegseizoen 2018 zit erop. Onze renners sluiten af met een geslaagde slotweek: prima prestaties in de Ronde van Turkije en net top 10 voor Jonas Rickaert in de Chrono des Nations en Milan Menten in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen.

Elke dag waren we mee in de kopgroep van de dag in Turkije, Kenneth Van Rooy, Thomas Sprengers, Aimé De Gendt en Preben Van Hecke was onze aanvallers van dienst. Met Christophe Noppe pakten we top 10 in twee ritten en nog een twaalfde plaats en Kenneth Van Rooy eindigde twee keer op plaats 11. Gedurende twee dagen stonden we aan kop van het ploegenklassement waarin we uiteindelijk vijfde werden. In de eindstand deden Thomas (15e), Kevin Deltombe (17e) en Mathias Van Gompel (28e) het sterk. Zo heeft iedereen zich getoond in deze WorldTour rittenwedstrijd, knap gedaan!

2 Dagen op rij leider in ploegenklassement

11 October 2018 - Presidential Cycling Tour of Turkey (2.UWT, TUR)

Onze mannen in de Presidential Cycling Tour of Turkey tonen zich dagelijks in de aanval. In de voorlopige stand staat Thomas Sprengers op plaats vijf en in het ploegenklassement van deze Worldtour rittenwedstrijd staat Sport Vlaanderen - Baloise op één!

Sam Bennett won twee ritten op rij. Thomas was mee in de aanval in rit 2. Net zoals in de openingsrit kregen de vluchters weining ruimte en werd er gesprint voor de zege. Christophe Noppe zat goed vooraan in de slotkilometers maar raakte dan toch nog wat ingesloten. Kenneth werd uiteindelijk 11e en Christophe 13e. Vandaag in rit 3 was het opnieuw de beurt aan Kenneth om mee te gaan in de aanval. Hij scoorde ook punten voor de bergprijs en staat tweede in dat nevenklassement. Een tot 80 man uitgedund peloton door een klim op 20 kilometer van de finish spurtte voor de zege. Daarbij hadden we KEvin Deltombe (21e), Thomas Sprengers (26e), Aimé De Gendt (42e) en Mathias Van Gompel (63e)

PERSBERICHT - Al zes absolute topkoppels voor 78ste editie Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

11 October 2018 - Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent (BEL)

Van 13 tot 18 november zijn alle ogen van wielerminnend België (en ver daarbuiten) weer gericht op het Kuipke voor de 78ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De organisatie pakt opnieuw uit met de wereldtop onder de pistiers.

Voor de 78ste keer zal het epicentrum van Gent tijdelijk verhuizen van de Graslei naar het mythische Kuipke. Zes dagen lang vecht de wereldtop van de zesdaagsewereld uit wie de opvolgers worden van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. De Ketele verdedigt zijn titel, maar wel in een duo met Robbe Ghys. Samen werden ze voorbije zomer Europees kampioen ploegkoers in Glasgow. Naast de Europese kampioenen zakken ook de wereldkampioenen ploegkoers af naar het Kuipke! Roger Kluge en Theo Reinhardt willen hun regenboogtruien laten schitteren in Gent. Moreno De Pauw, de andere laureaat van vorig jaar, zal samen met youngster Lindsay De Vylder een gooi naar de eindzege doen.

Lees het volledige persbericht op www.lottozesdaagse.be.

Noppe 8e, Van Rooy in vlucht van de dag

09 October 2018 - Presidential Cycling Tour of Turkey (2.UWT, TUR), Paris-Tours, Paris-Bourges, Münsterland Giro

De Argentijn Maximiliano Richeze won vandaag de openingsrit in de Ronde van Turkije. Christophe Noppe was achtste en eerste Belg en Kenneth Van Rooy trok mee in de vlucht van de dag.

Met de Presidential Cycling Tour of Turkey kunnen Aimé De Gendt, Kevin Deltombe, Christophe Noppe, Thomas Sprengers, Mathias Van Gompel, Preben Van Hecke en Kenneth Van Rooy hun wegseizoen 2018 afsluiten met een mooie rittenwedstrijd op Worldtour niveau. De openingsrit ging in de sprint naar Richeze. Kenneth was mee in de kopgroep van vijf, pakte punten voor de bergprijs en bonificatieseconden in een tussenspurt. In de stand staat hij zo op plaats vier en Christophe op negen.

De voorbije week waren er nog mooie uitslagen van Mathias Van Gompel, achtste in de Sparkassen Münsterland Giro, en van Milan Menten, vijfde in Paris-Bourges. Jonas Rickaert werd ook nog zesde in het Herfstcriterium te Oostrozebeke. Jonas en Dries Van Gestel waren zondag nog onze beste renners in Paris-Tours, de eerste editie met enkele onverharde wegen doorheen wijngaarden.


Kenneth Van Rooy (foto © Luc Croes, Eeklo)

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners