/ Nieuws

Rickaert, Van Hecke en De Gendt bij de aanvallers

20 March 2018 - Grand Prix de Denain - Porte du Hainaut (1.HC, FRA)

Met een lange sprint wist Kenny Dehaes zich de snelste in Denain afgelopen zondag. Onder meer Jonas Rickaert, Preben Van Hecke en Aimé De Gendt toonden zich bij de aanvallers.

Door de moeilijke weersomstandigheden zagen de organisatoren van Denain zich verplicht om 9 van de 12 voorziene kasseistroken te schrappen. Normaal gezien gaat de wedstrijd over 200,6 kilometers, daar bleven er toch nog 185 van over. Een streep door de rekening van renners die uitkijken naar kasseikoersen, maar die stroken lagen er echt wel heel slecht bij.

Meteen na de start toonden Benjamin Declercq en Jonas Rickaert zich aanvallend. Die laatste raakte na 20 kilometer koers weg in een groep van tien waar eveneens Wout Van Aert mee was. Veel voorsprong kregen ze niet, lange tijd schommelde die tussen 10 en 30 seconden en met nog dik 100 kilometer te gaan kregen we hergroepering. Een trio met Preben raakte dan voorop en wist een voorsprong van een minuut bijeen te rijden. Met nog 50 kilometers te gaan kwam nog twee man aansluiten. Na een eerste passage op de kasseistrook in de drie maal af te leggen plaatselijke ronde hadden we acht man voorop. Aimé zat erbij, net als de latere winnaar Kenny Dehaes. De kopgroep dikte nog aan, viel dan weer uiteen en met zeven koplopers trokken we de finale in. Aimé zat er nog steeds bij, en een sterk uitgedund peloton volgde op een 20-tal seconden.

We kregen dan een aanval van Adrien Petit, terwijl een weer wat groter geworden peloton de overige vluchters bijhaalde. Datzelfde gebeurde met Petit op één kilometer van de finish en een paar man, vooraan licht afgescheiden, zette van ver de spurt in. Kenny won, Aimé werd 22ste en Jonas 24ste. Jonas raakte eveneens lichtjes afgescheiden voor het peloton maar werd gegrepen op een paar 100 meter voor de finish.

Knappe 2de plaats voor Amaury in Nokere

17 March 2018 - Danilith Nokere Koerse (1.HC, BEL) en Handzame Classic (1.HC, BEL)

Knappe tweede plaats voor Amaury Capiot in Nokere Koerse woensdag. De jonge Nederlander Fabio Jakobsen bleef hem voor, daar was niets tegen de doen, Amaury was dik tevreden met zijn podiumplaats. Geen top 10 twee dagen later in de Handzame Classic.

Een kopgroep van acht kleurde de koers. Met wat minder dan 40 kilometer te gaan werd er in het peloton stevig gekoerst en alles viel uiteen. Richting slot op Nokere Berg kregen we dan een peloton van een man of ... dat zich aanbood voor de spurt. Amaury zat zeer goed gepostitioneerd voor de spurt en kijkt met veel ambitie uit naar de komende Vlaamse koersen.

Geen top 10 voor onze mannen in de Handzame Classic. Onze mannen schoven goed naar voor op weg naar de finale maar raakten toch weer ingesloten.


Foto © Tim De Waele / Getty Images

Preben Van Hecke 3e in Ronde van Drenthe

12 March 2018 - Ronde van Drenthe (1.HC, NED) en Paris-Troyes (1.2, FRA)

De Tsjech Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) was zondag de snelste van een kopgroep in de Ronde van Drenthe. Preben Van Hecke zat mee vooraan en werd mooi derde. In Paris-Troyes hadden we twee man in de top 20.

De Ronde van Drenthe is opgeklommen naar UCI niveau "HC", hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Kuurne-Brussel-Kuurne. De wedstrijd ging over 192 kilometer met daarin vier beklimmingen van de VAM-berg en een reeks kasseistroken en stroken met onverharde weg, al moesten er hiervan enkele geschrapt worden door overvloedige regen de voorbije dagen.

Een kopgroep van 10 was in schuifjes tot stand gekomen voor en na de laatste passage over de VAM-berg. Het peloton lag nooit ver achterop, vooral Lotto Soudal, Cofidis en Aqua Protect Veranclassic deden er het werk. Maar de vluchters hielden stand, Preben was één van de sterkhouders vooraan. Een aanval van Floris Gerts op 3 kilometer van de finish maakte dat de groep uiteenviel zodat ze nog met zes overbleven om te sprinten voor de zege. Frantisek Sisr won voor Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan) en Preben.

In Frankrijk won Adrien Petit de categorie 2 wedstrijd Paris-Troyes. Na 180 kilometer was hij de snelste in de sprint van een peloton van bijna 70 man. Daarbij vijf man van onze ploeg, waarvan Benjamin Declercq (16e) en Kevin Deltombe (18e) in de top 20.


Foto © Tim De Waele / Getty Images

Tweede trainingsstage in Calpe

05 March 2018 - Teamnieuws

Tien van onze renners verblijven momenteel opnieuw in hotel Gran Hotel Sol y Mar in het Spaanse Calpe - Alicante voor een tweede trainingsstage. Zij ontsnappen aan de extreme weersomstandigheden die het peloton teisteren in België, Frankrijk en Italië.

De temperaturen zijn er schitterend momenteel, tot 22°. Sportdirecteurs Hans De Clercq en Andy Missotten werken er met Piet Allegaert, Amaury Capiot, Aimé De Gendt, Kevin Deltombe, Jonas Rickaert, Thomas Sprengers, Dries Van Gestel, Preben Van Hecke, Aaron Verwilst en Jordi Warlop. Stevige trainingen tot 6u30 en 210 kilometers worden afgewisseld rustigere dagen om los te rijden. En er was ook tijd om te vieren: de jarige Hans De Clercq trakteerde bij een Belgische bakker. Woensdag na de training keert iedereen weer terug naar België. Zondag staan de volgende wedstrijden op het programma.

Mooie 8e plaats voor Christophe Noppe

05 March 2018 - Dwars door West-Vlaanderen / Johan Museeuw Classics (1.1, BEL)

Net als in Le Samyn een 5-tal dagen geleden was Quick-Step Floors de ploeg met overwicht in de finale van Dwars door West-Vlaanderen. De Fransman Rémi Cavagna won voor zijn ploegmaat Florian Sénéchal en Christophe Noppe pakte een mooie achtste plaats.

Drie renners kleurden de vlucht van de dag en liepen tot acht minuten uit. Met nog een 60-tal kilometers te gaan hadden ze slechts 1 minuut over op het peloton, waar intussen een groep van een 10-tal renners in de tegenaanval trok. De twee groepen kwamen samen en daaruit raakte uiteindelijk het trio met Cavagna, Sénéchal en Frison weg. Mooie achtste plaats dus voor Christophe, op 59 seconden van de winnaar. Edward Planckaert en Milan Menten eindigden in dezelfde tijd.

Hevige regen en koude temperaturen maakten hier opnieuw een zeer zware koers van. Echt afzien, meerdere renners raakten onderkoeld.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners