/ Nieuws

De Ketele - Reinhardt winnaars in Bremen

17 January 2018 - Sixdays Bremen (CL1, GER)

Kenny De Ketele stond gisterenavond voor de tweede keer al dit jaar op het hoogste podiumschavotje. Samen met de Duitser Theo Reinhardt won hij 54e Zesdaagse van Bremen.

Begin januari won Kenny nog samen met Moreno De Pauw in Rotterdam. In Bremen werd ons duo dus even gescheiden. Moreno reed met Leif Lampater maar die laatste was ziek bij het begin van de zesdaagse. Uiteindelijk eindigden zij op plaats zes. Robbe Ghys, gekoppeld aan de Nederlander Wim Stroetinga, eindigde op plaats vijf. Na de vijfde dag stonden zij nog op plaats drie in dezelfde ronde als de leiders. Schitterende prestatie van onze neoprof, na dag één voerden zij zelfs de stand aan hier. In 2016 won Kenny nog in Bremen aan de zijde van Duitser Christian Grasmann. Op 25 januari rijden Kenny en Moreno weer samen de zesdaagse van Bremen.


De Pauw / De Ketele winnen Rotterdam

10 January 2018 - Wooning Zesdaagse van Rotterdam (CL2, NED)

De macht grijpen op dag 1, de leiding niet meer afstaan en een orgelpunt plaatsen tijdens de slotnacht, zie daar het strak plan van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw bij de start van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2018. En of het gelukt is, ons duo haalde het met vier ronden voorsprong op Havik-Stroetinga.

Alle grote namen uit de zesdaagsewereld sieren de erelijst van Rotterdam, daarom was deze editie één van de doelen voor ons duo deze winter. Ook mooi: het is geleden van 1976 dat een Belgisch duo Rotterdam won. En dat waren toen Eddy Merckx en Patrick Sercu.

Winners are not people who never fail, but people who never quit!

Een bericht gedeeld door Kenny De Ketele (@deketelekenny) opTrainingsstage Calpe 2018: Walter Planckaert blikt vooruit

09 January 2018 - Teamnieuws

Vandaag en vooral morgen zullen onze renners en stafleden aankomen in hotel Gran Hotel Sol y Mar in het Spaanse Calpe - Alicante om er 10 dagen te trainen. Daarmee zitten we in de laatste rechte lijn richting wegseizoen 2018. We spraken vooraf al even kort met Walter Planckaert.

Ploegleiding en omkadering zullen liefst negentien renners opvolgen en begeleiden tijdens deze stage. Afwezig zijn onze pistiers Kenny De Ketele, Moreno De Pauw en neoprof Robbe Ghys, zij rijden de zesdaagse van Bremen. Goed nieuws alvast is dat al onze renners fit zijn, ook zij die vorig jaar met blessures aan de kant stonden. Amaury Capiot bijvoorbeeld, out na tot 2 maal toe knie-operaties, traint goed mee. Net als Benjamin Declercq, eind vorig jaar out door eveneens een knieblessure. Piet Allegaert liep in december tijdens een individuele trainingsstage in het zuiden een breukje op aan het kopje in de enkel maar ook hij heeft de trainingen hervat.

Walter blikt gretig vooruit naar een seizoen waar veel van verwacht wordt: "We kunnen eind januari al starten met een voor onze ploeg schitterend programma: voor het eerst zijn we erbij in de vier wedstrijden in Palma de Mallorca en starten naast de GP Marseillaise en Etoile de Bessèges ook voor het eerst in de vijfdaagse ronde van Valencia. Nadien volgen nog Murcia, Almeria, Tour of Oman en Ruta del Sol. Iedereen zal snel competitie in de benen hebben, altijd beter dan trainen!".

Amaury Capiot
Amaury Capiot tijdens de ploegstage in Calpe januari 2017 (foto © Tim De Waele)

De Ketele - De Pauw voorop, nog twee dagen te gaan

07 January 2018 - Wooning Zesdaagse van Rotterdam (CL2, NED)

Nog twee dagen te gaan in de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw voeren er de stand aan voor twee Nederlandse koppels.


Niki Terpstra en Dylan van Baarle volgen op één ronde en op plaats drie en op twee ronden volgen Yoeri Havik en Stroetinga.
Ons duo nam al autoritair de leiding na dag één en begon aan dag drie met twee ronden voorsprong. Niki Terpstra en Dylan van Baarle wisten dan één ronde terug te nemen.

Jonas Rickaert nationaal kampioen omnium

30 December 2017 - Baanwielrennen, BK Individuele disciplines, VWEM Gent (BEL)

Jonas Rickaert pakte vandaag op de slotdag van de Belgische kampioenschappen baanwielrennen de titel in het omnium. Jonas haalde het voor Robbe Ghys en Lindsay De Vylder.

Robbe opende met winst in de scratch en de temporonden. Jonas nam de leiding over na winst in de afvalling. In de puntenkoers pakten Jonas en Robbe samen een winstronde en werd er stevig gestreden in de spurtduels. Robbe kroop dichter maar helaas kwam hij ten val aan het eind van één van de spurten. Jonas, erg geschrokken, werd de winnaar.

Robbe, vanaf overmorgen prof bij onze ploeg, kan terugblikken op een super geslaagd BK, met titels in de puntenkoers en achter de derny, zilver in de ploegkoers en het omnium, en brons in de scratch.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners