/ Nieuws

Sport Vlaanderen - Baloise 2018 met 22 renners

17 October 2017 - Teamnieuws

Hierbij bevestiging dat met de volgende 22 renners een contract werd afgesloten voor het jaar 2018:

Zes renners die debuteren bij de profs: Robbe Ghys, Milan Menten, Emiel Planckaert, Mathias Van Gompel, Aaron Verwilst en
Jordi Warlop.

De blijvers zijn: Piet Allegaert, Amaury Capiot, Aimé De Gendt, Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder, Benjamin Declercq, Kevin Deltombe, Maxime Farazijn, Christophe Noppe, Edward Planckaert, Jonas Rickaert, Thomas Sprengers, Dries Van Gestel, Preben Van Hecke en Kenneth Van Rooy.


Foto © Tim De Waele

Aimé De Gendt sterk in de finale

11 October 2017 - Famenne Ardenne Classic (1.1 BEL)

Moreno Hofland won woensdag de eerste editie van de Famenne Ardenne Classic, een nieuwe wedstrijd op de UCI kalender, categorie 1.1, 195 kilometer over Ardense heuvels. Aimé De Gendt zette er een sterke prestatie neer als aanvaller in de finale.

Een knappe wedstrijd, mooi parcours, zo liet sportdirecteur Andy Missotten weten. We konden het zelf ook vaststellen op de beelden van Motomediateam. De wedstrijd maakte een grote lus van 130 kilometer gevolgd door drie plaatselijke ronden van 22 kilometer. Vier keer moeten de renners over de Côte de Charneux.

Het peloton kreeg een vroege vlucht weer in het vizier op het moment dat men op het plaatselijke circuit kwam. Op 60 kilometer van de finish was iedereen gegrepen. In het peloton waren namen de mannen van Wanty Groupe Gobert de leiding en op de tweede beklimming van de Côte de Charneux zonderde zich een trio af met twee van hun pionnen aan boord. Het peloton brak intussen in drie groepen. Op de laatste beklimming werden de drie gegrepen door een eerste groep, Aimé verscheen vooraan en zette door na de klim. Hij kreeg zo twee man mee in de aanval en op iets meer dan twee kilometer van de finish werden ook zij gegrepen door een groep 24 man sterk. Zo kregen we 27 man om te spurten voor de zege, Hofland won en Aimé eindigde op plaats 21. Een tweede groepje volgde op 34 seconden, Salomein was hier de snelste, goed voor plaats 28. Thomas Sprengers, eveneens in groep één tot aan de slotklim, werd 41ste.

Rudy Barbier en Matteo Trentin winnaars in Frankrijk

09 October 2017 - Paris-Bourges (1.1 FRA) - Paris-Tours (1.HC FRA)

Paris Bourges en Paris Tours werden respectievelijk gewonnen door Rudy Barbier en Matteo Trentin. Jarl Salomein werd 15de in Bourges, Jonas Rickaert 25ste in Tours.

Beide wedstrijden werden gekleurd door een vlucht van de dag. Barbier won Paris Bourges in de sprint, Trentin was in Tour de snelste van een trio. Enkele hellingen diep in de finale zorgden daar voor afscheiding, Jonas eindigde in een groep op 28 seconden.

Ereplaatsen voor Bert en Dries

04 October 2017 - Sparkassen Münsterland Giro (1.HC GER), Binche - Chimay - Binche / Mémorial Frank Vandenbroucke (1.1 BEL), Tour de l’Eurométropo

Bert Van Lerberghe voegde zaterdag nog een tweede plaats toe aan zijn dik gevuld palmares 2017. In de eerste editie van de "Omloop Eurometropool / Omloop van de Westhoek" moest hij enkel André Greipel laten voorgaan. Die wedstrijd vormt een tweedaagse met de Tour de l’Eurométropole, zondag gewonnen door de Brit Daniel Mclay. Dries Van Gestel werd er 8ste.

De Omloop Eurometropool, met start in Nieuwpoort en aankomst in Poperinge, ging over 177 kilometer. Jonas Rickaert toonde zich vroeg in een ontsnapping. In de Tour de l’Eurométropole, vanaf 2017 een wedstrijd van UCI categorie .HC, spurtte 18 man voor de zege. Dat groepje remonteerde pal op de streep de ontsnapte Turgis. Dries Van Gestel (8ste) en Aimé De Gendt (17de) waren mee. Kevin Deltombe was onze man in de vlucht van de dag. De kopgroep reed ongeveer 130 kilometer in de aanval.

Dinsdag tenslotte was er in Duitsland de .HC wedstrijd Sparkassen Münsterland Giro. De Ier Sam Bennett klopte drie Duitsers in de sprint, Christophe Noppe werd mooi 11de, Edward Planckaert was 18de.

Boudat en Dehaes winnen

25 September 2017 - Paris-Chauny (FRA., 1.2), Gooikse Pijl (1.2 BEL)

Thomas Boudat was zondag de snelste van een groepje van 11 in Paris-Chauny. Onze ploeg had drie man mee in een volgend groepje. In de Gooikse Pijl waren ze met 16 om te spurten, hier haalde Kenny Dehaes het.

Paris-Chauny stond dit jaar voor het eerst op de kalender als wedstrijd van UCI categorie 2. Met prachtig nazomer weer hadden de renners er zin in, de gemiddelde snelheid ging boven 45. Winnaar Thomas Boudat, een jonge Franse renner met een wereldtitel omnium op het palmares, was op papier al de snelste voor die spurt met 11. Oorspronkelijk waren ze met 14 vooraan, en daar was Kevin Deltombe bij. Door krampen viel hij vooraan weg, hij eindigde uiteindelijk samen met Kenneth Van Rooy en Stijn Steels in een groep van 20 die volgde op een handvol seconden. Kenneth werd 14de, Stijn 18de en Kevin 25ste.

Er werd snel gestart en na een 40-tal kilometer hadden we een kopgroep van 34 man. Kevin en Kenneth waren al mee hier. De koplopers liepen tot 2'50" uit maar in het peloton werd er gereageerd, onder meer Thomas Sprengers toonde zich op een klim en het peloton viel in stukken uiteen. Stijn was mee in een eerste groep terwijl het ook in de kopgroep van 35 brak. Uiteindelijk wist Stijn nog knap in deel twee van de oorspronkelijke kopgroep te komen. Slechts 55 renners reden deze wedstrijd uit.

In de Goooikse Pijl waren ze met 15 om te spurten. Man van de streek Kenny Dehaes haalde het en Maxime Farazijn eindigde op plaats 12. Ze waren eigenlijk met 23 vooraan maar door opeenvolgende aanvallen in de finale raakte het daar wat uitgedund. Voor ons was Aimé De Gendt er nog bij, en met zijn stevige aanval hadden ze in de achtervolging meer dan de handen vol. Aimé werd uiteindelijk 18de op 24 seconden.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners