/ Nieuws

6 Jaar op rij eindzege strijdlust, Piet Allegaert pakt editie 2017

15 August 2017 - Binckbank Tour (2.UWT)

Voor het zesde jaar op rij pakt onze ploeg de eindzege in het strijdlustklassement van de BinckBank Tour. Neoprof Piet Allegaert was zondag onze man op het podium om de groen-zwarte leiderstrui in ontvangst te nemen. BinckBank Tour is sinds dit jaar de nieuwe naam voor de Eneco Tour, een UCI World Tour wielerronde die sinds 2005 jaarlijks wordt verreden door België en Nederland.

Piet was de eerste en enige leider in dit nevenklassement vorige week. In rit één reed hij de hele dag in de aanval en was hij onderweg de snelste in de twee tussenspurten. Hij deed er vanaf dan alles aan om de trui te behouden en dat is mooi gelukt. Aan de finish van rit één was Peter Sagan de snelste in de massaspurt. Jonas Rickaert werd achtste en neoprof Edward Planckaert tiende. Stefan Küng won de dag nadien de tijdrit. Op woensdag was Piet opnieuw op post in de vlucht van de dag waardoor hij zijn leidersplaats in zijn nevenklassement kon versterken. In de spurt was Sagan weer de snelste, Jonas Rickaert was nu zevende en Bert Van Lerberghe negende. Rit vier ging naar Edward Theuns en rit 5, nadat aanvaller Piet weer wat extra punten scoorde, naar Lars Boom. In rit 6 was er niets te beginnen tegen het sterke duo Tim Wellens / Tom Dumoulin, Wellens won en Dumoulin werd de nieuwe leider. In de slotrit hadden we twee man mee in de ontsnapping van de dag: Jonas Rickaert en Preben Van Hecke. Jasper Stuyven won de rit solo en Dumoulin stak de eindzege op zak. Dries Van Gestel was onze beste renner in het algemeen klassement, 44ste op 18’48”.

Met Piet Allegaert wonnen we dus voor het zesde jaar op rij het strijdlustklassement. In 2012 en 2013 was dat met Laurens De Vreese, in 2014 met Kenneth Vanbilsen, in 2015 met Gijs Van Hoecke en in 2016 met Bert Van Lerberghe.


Piet Allegaert (foto: © Tim De Waele)

Vandaag jarige Eliot Lietaer ook weer top in Arctic Race

15 August 2017 - Arctic Race of Norway (2.HC NOR)

De Arctic Race of Norway staat garant voor vier dagen koers langsheen schitterende landschappen en ook hier was Eliot Lietaer sterk: top 10 in drie ritten en vijfde in de eindstand! Knap want hij mikte op top 10 en hoopte op top 5 in die stand, doelstelling gehaald dus.

Het begon al mooi in de openingsrit met oplopende finishstrook, Eliot werd achtste op ... van winnaar Dylan Teuns. In de massasprint van rit twee werd Eliot tiende, de overwinning ging naar Alexander Kristoff. Rit drie eindigde met een klim van wat meer dan vijf kilometer en ging nipt voor Teuns naar de Noor August Jensen. Eliot werd hier heel knap vijfde en was in de stand al opgerukt naar plaats vier. Dylan Teuns won dan solo de slotrit en stak de eindzege op zak. Eliot zat in het groepje dat spurtte voor plaats vijf. Hij werd dertiende in de rit en vijfde in de eindstand in dezelfde tijd van Kristoff op plaats vier, op 45 seconden van Teuns. Aimé De Gendt zat eveneens in het groepje met Eliot en werd 18de in de eindstand op 1’21”. In rit drie was Aimé 12de geëindigd. Alles samen weer een schitterende rittenkoers van de vandaag (dinsdag 15/8) jarige Eliot.


Eliot Lietaer (foto © Tim De Waele)

Eliot Lietaer knap 12de in de eindstand Burgos

06 August 2017 - Vuelta a Burgos (2.HC ESP)

Van 1 tot 5 augustus stond de Vuelta a Burgos op het programma. 138 Renners reden deze rittenwedstrijd van UCI categorie .HC. De eindzege ging naar Mikel Landa, Eliot Lietaer zette opnieuw een sterke prestatie neer en werd 12de in de eindstand.

Mikel Landa nam vanaf dag één de leiding. Hij won de openingsrit in Burgos op een finish bergop. Het peloton lag helemaal uiteen en Eliot Lietaer en Thomas Sprengers zaten goed in het eerste groepje op 7 seconden van de winnaar. Rit twee eindigde met een massaspurt en werd gewonnen door Matteo Trentin en neoprof Christophe Noppe werd mooi negende. Eliot en Thomas waren in de stand intussen opgerukt naar plaatsen 11 en 14. In rit drie was het opnieuw de beurt aan Landa. Zoals ook de vorige ritten was er een vroege vlucht waarvan de laatsten in de finale gegrepen werden. Een groepje van zes met Landa trok dan in de aanval, Landa won en de eerste achtervolgers uit het peloton volgden op meer dan een minuut. Eliot was 16e op 2'19" en stond hierna 14de in de stand op 2'26" van Landa. Rit vier was voor Carlos Barbero na een spurt bergop. Prima prestatie weer van onze spitsen, Eliot was 9e en Thomas 12e. De slotrit was voor de Colombiaan Miguel Angel Lopez. Op de Lagunas de Neila haalde hij het voor Enric Mas en Landa, die uiteraard de eindzege op zak stak. Eliot werd hier heel mooi tiende op 1'01" van de winnaar. Thomas was meegegaan in de vroege vlucht, met 14 gingen ze ervandoor na 38 kilometer wedstrijd en hun maximale voorsprong bedroeg 1'55". Een kleine 100 kilometer reden ze in de aanval. In de eindstand werd Eliot knap 12de op 3'16" van Landa. Thomas werd uiteindelijk 31ste.


Eliot Lietaer met de trofee die de ploeg kreeg na afloop van Circuito de Getxo, één dag voor de Vuelta a Burgos

Top 10 voor Benjamin De Clercq op de citadel in Diest

06 August 2017 - Dwars door het Hageland, Aarschot (1.1 BEL)

Geen Worldtour ploegen aan de start dit jaar bij de tweede editie van de "new style" Dwars door het Hageland. Sinds vorig jaar krijgen de renners tussen Aarschot en de citadel van Diest immers heel wat verharde wegen en kasseistroken voorgeschoteld. Mathieu van der Poel haalde het, Benjamin De Clercq werd mooi negende, hij zat samen met Piet Allegaert in de kopgroep van de dag.

Door de regen van de voorbije dagen lagen een aantal van de onverharde stroken er verschikkelijk slecht bij. Elf renners trokken na 38 kilometer in de aanval, daarbij Benjamin en Piet. De voorsprong liep hoog op en een uitgedunde kopgroep kleurde mee de finale. Vier van hen haalden de top 10, daarbij Benjamin. Top 10 zat er zeker ook in voor Piet, maar hij werd helaas uitgeschakeld door een val op ongeveer 10 kilometer van de finish. Het deelnemersveld lag helemaal uiteen en de wagen was niet in de buurt op dat moment. Tegenaanvallers maakten de sprong vanuit het peloton, daarbij uiteraard de veldrijders Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Bij de achtervolgers kwam ook Jonas Rickaert in beeld. Van Aert werd uiteindelijk derde, de Nederlander Van der Hoorn die in de kopgroep zat werd sterk tweede.


Piet Allegaert vanuit de volgwagen

Top 10 voor Sprengers, Lietaer, De Gendt en Noppe op 11

01 August 2017 - Circuito de Getxo “Memorial Ricardo Otxoa” (1.1 ESP)

Prima prestatie van onze mannen maandag in de het Circuito de Getxo, een Spaanse eendagswedstrijd van categorie 1: met Thomas Sprengers (5de), Eliot Lietaer (7de) en Aimé De Gendt (8ste) hadden we drie man in de top 10, en op 11 hadden we Christophe Noppe. Movistar nam deze koers in handen en leverde met Carlos Barbero de winnaar.

Al na eerste schiftingen werd duidelijk dat een groep van dik 40 man zou strijden voor de zege. Onze ploeg was met vijf man sterk vertegenwoordigt. Hieruit ontsnapte 13 man maar stap per stap kregen we weer een hergroepering. Barbero haalde het uiteindelijk solo.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners