/ Nieuws

Aimé De Gendt gegrepen op 1 km van de finish

19 June 2017 - Ride Bruges - Bruges Cycling Classic (1.1 BEL)

Onder de naam Ride Bruges - Bruges Cycling Classic brachten de stad Brugge en organisator Golazo afgelopen zondag een belangrijke eendagskoers terug op de wielerkalender. De Elfstedenronde nieuwe stijl kreeg meteen categorie 1 van de UCI Europe Tour. De wedstrijd was halfweg de jaren '70 van de kalender verdwenen en kende nog een korte heropflakkering eind jaren '80. Anno 2017 stond de wedstrijd bijna op het palmares van Aimé De Gendt.

De wedstrijd ging over 199 kilometer met daarin liefst 17 kasseistroken en met in de finale 2 plaatselijke ronden. Zes vroege vluchters kleurden de koers en op weg naar de finale Een kopgroep van zes kleurde de koers en wat daarvan overbleef op weg naar de finale kreeg het gezelschap van elf renners. Onder meer Jens Keukeleire en Rob Ruijgh trachtten een sprint te ontlopen en toen die laatste teruggegrepen werd kregen we een aanval van Aimé De Gendt. Sterk maar Keukeleire zette zich op kop en zorgde voor de hergroepering net onder de rode vod voor de laatste kilometer. In de spurt bleek Wout Van Aert de snelste voor Mathieu Van Der Poel en Lawrence Naesen. Aimé werd 11de en Christophe Noppe 15de.

Ereplaatsen en pech in Ster ZLM Toer

18 June 2017 - Ster ZLM Toer (2.1 NED)

Sport Vlaanderen - Baloise sloot de Ster ZLM Toer af met drie man in de top 25 van het eindklassement. Dat had zeker beter geweest indien Eliot Lietaer in de koninginnenrit niet was opgehouden door een val in de finale. Ereplaatsen waren er voor Bert Van Lerberghe (5e en 7e) en Thomas Sprengers (6e). Piet Allegaert had één dag de leiding in het bergklassement.

De Ster ZLM Toer begon woensdag met een proloog over 7.5 kilometer in het Nederlandse Westkapelle. De Sloveen Primoz Roglic was de snelste. Voor onze ploeg deed Jonas Rickaert er als 27e 26 seconden meer over en exact 1 seconde trager dan Jonas hadden we Eliot.

Donderdag volgde een rit over 186.8km van Tholen naar Hoogerheide. Dylan Groenewegen won de massaspurt en Bert eindigde op plaats vijf. Vrijdag ging de rit over 210 kilometer via een reeks Amstel Gold Race hellingen van en naar Buchten. De finale was vlakker en zo kregen we terug een sprint met opnieuw Dylan Groenewegen als winnaar. Dries Van Gestel op plaats 13 was onze eerste. Jonas raakte betrokken in een valpartij in de voorbereiding van de sprint, gelukkig zonder veel erg. Vroeg in die rit trok een kopgroep van acht in de aanval. Voor ons was Piet mee en hij pakte de punten en de leiding in het bergklassement.

Vrijdag volgde dan de traditionele koninginnenrit van Verviers naar de stuwdam van La Gileppe met onderweg klimwerk uit Luikt Bastenaken Luik zoals La Redoute en Le Rossier. De Portugees José Goncalves van Katusha-Alpecin pakte de ritzege in een spurt met twee tegen Laurens De Plus en werd de nieuwe leider. Daan Soete, mee in een ontsnapping, nam de bergtrui over van Piet. Knappe prestatie van Thomas en Dries, respectievelijk zesde en elfde op 24 seconden van de winnaar. Eliot had zeker ook de benen voor een sterke eindsprint maar hij werd helaas opgehouden door een val in zijn achterwiel op amper 2 kilometer van de finish. Hij zag zo ook een mooi klassement in rook opgaan.

De slotrit van en naar Oss ging tenslotte in de sprint naar Marcel Kittel voor Dylan Groenewegen en André Greipel en hier hadden we Bert op plaats zeven. José Goncalves stak de eindzege op zak en Dries, 14de op 57 seconden, is onze eerste renner in de stand. Thomas is 17de, Eliot 25ste.

@thomassprengers @teamsvb finishing 6th on La Gileppe tijdens #sterzlmtoer #cyclingfans #cyclingfoto #uci

Een bericht gedeeld door Ivan Steels (@ivansteels) op

Kenny De Ketele combineert loopbaan als wielrenner met coaching

12 June 2017 - Teamnieuws

Met de herintrede van de ploegkoers op het olympische programma voor de Spelen van Tokio 2020 was er enkele dagen terug al goed nieuws voor Kenny De Ketele. Vandaag kwam er een persbericht van de wielerbond met nog meer nieuws: Kenny zal zijn loopbaan als wielrenner combineren met een taak Track Development Endurance Coach voor de jeugd. Lees hier het volledige persbericht: http://www.belgiancycling.be/news.asp?language=nl&id=2473

Kenny De Ketele

Enkele ereplaatsen in druk weekend

11 June 2017 - GP du Canton d’Argovie (1.HC SUI), Dwars door de Vlaamse Ardennen (1.2 BEL), Rund um Köln (1.1 GER), Ronde van Limburg (1.1 BEL)

Met Thomas Sprengers op negen en Eliot Lietaer op elf streden we mee op het voorplan in de lastige Rund um Köln. Eliot reed in de finale nog solo op kop maar werd op 3 kilometer van de finish gegrepen. Geen top 10 in Tongeren, waar Dries Van Gestel onze sterke man was. En in Dwars door de Vlaamse Ardennen hadden we Jonas Rickaert in de aanval en leek Stijn Steels op weg naar top 10 waren er niet die krampen in de slotfase.

Zes bergprijzen maar veel meer heuvels in het hinterland van Keulen vandaag waar Victor Campenaerts een ontsnapping opzette. Hij kreeg eerst het gezelschap van de Zwitser Fabian Lienhard en verderop nog 10 man met daarbij Thomas en Eliot. Het peloton kreeg de vluchters pas voorbij de meet te zien, Eliot ging in de finale dan ook solo zijn kans maar werd gegrepen en de Oostenrijker Gregor Mühlberger (BORA-Hansgrohe) won. Afgelopen donderdag nog was Thomas ook onze dichtste renner in de uitslag van de Zwitserse .HC wedstrijd Grand Prix du Canton d’Argovie. Dicht na hem volgden Dries Van Gestel en Preben Van Hecke. Een sterk uitgedund peloton spurtte voor de zege en winnaar werd de Italiaan Sacha Modolo.

Dries kwam vandaag in actie in de Ronde van Limburg. Hij reed er sterk in de heuvel en kasseizone maar met nog zo een 20-tal kilometers te gaan raakte een groep van zeven weg, het peloton had snel een minuut achterstand en vooraan had de ploeg niemand mee. Wout Van Aert won, Dries was 16de.

In Erpe-Mere zaterdag won de Australiër Cameron Meyer solo Dwars door de Vlaamse Ardennen. Deze zware wedstrijd met 14 klassieke hellingen en een reeks kasseistroken is nu categorie .2 op de UCI kalender. Stijn Steels was onze dichtste finisher op plaats 14 en slechts 57 renners reden de 200-kilometer lange wedstrijd uit. Piet Allegaert en Jonas Rickaert toonden zich in groepjes die achter een vroeg ontsnapt duo aan gingen. Op weg naar de Oude Kwaremont en de Paterberg hadden we een kopgroep van 10 met Jonas erbij kort gevolgd door een groep van 22 en op 1’36” het peloton met onze renners. Achter de 10 kregen we een hergroepering en met nog 60 kilometer te gaan viel de kopgroep uiteen en kregen we vanuit het peloton een groepje met Meyer erbij in de tegenaanval. Zo vormde zich vooraan een nieuwe groep van 11 maar Jonas zat hier niet meer. Het sein voor een nieuwe tegenaanval vanuit het peloton, een groepje van 5 met daarbij Stijn Steels. Meyer was intussen aan zijn indrukwekkende solo begonnen en het groepje met Stijn kwam sterk terug maar in de slotfase werd Stijn geplaagd door krampen.

Greg Van Avermaet eindwinnaar

06 June 2017 - Tour de Luxembourg (2.HC LUX)

Na de proloog en de eerste rit in lijn waren er in Luxembourg nog drie ritten op maat van de mannen met klimmersbenen. Greg Van Avermaet won er twee en stak de eindzege op zak.

Piet Allegaert pakte na rit twee de witte trui als beste jongere terug maar moest die weer inleveren na rit drie aan Anthony Perez. Die Fransman, uitkomend voor Cofidis, klopte Greg in de koninginnerit. Piet werd uiteindelijk 23e in de eindstand, Thomas Sprengers was 34e.

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners