/ Nieuws

Zware val Amaury Capiot

24 May 2018 - Baloise Belgium Tour (2.HC, BEL)

Zwaar verdict voor Amaury Capiot vandaag na een valpartij in rit twee van de Baloise Belgium Tour. Amaury werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar een heupbreuk, sleutelbeenbreuk en klaplong vastgesteld werden.

Aimé De Gendt was woensdag de sterke pion in de kopgroep van de dag en hij pakte de leiderstrui voor de strijdlust dankzij de punten in sprints onderweg. Uiteraard ging onze ploeg deze trui verdedigen, in de rit van donderdag was er een eerste tussenspurt na 22 kilometer en Aimé pakte de punten. Helaas gebeurde de val van Amaury in de aanloop naar die sprint. Dit komt echt hard aan voor Amaury en voor de ploeg, Amaury kende al zoveel pech in het recente verleden, iedere volger weet hoe hij gedurende heel 2017 moest opbouwen na dubbele knie-operaties. En met succes want dit voorjaar liet onze Limburger Amaury mooie resultaten optekenen, hij stond er terug en was ook ambitieus voor deze Baloise Belgium Tour. Wij wensen Amaury veel sterkte en courage, en al onze support voor de toekomst!

Woensdag in de sprint was er ook al een val voor Jonas Rickaert. Hij was de problemen eigenlijk al voorbij maar viel doordat zijn achterwiel nog net aangetikt werd. Jonas kon verder ondanks vele schaafwonden en kneuzingen.

In het Primus Strijdlustklassement blijft Aimé De Gendt dus leider. Hij heeft 36 punten, de dichtste belager 22. Christophe Noppe werd vandaag in de eindsprint op de Wandelaar in Knokke-Heist knap zevende. Greipel won de eerste twee ritten en is leider in het algemene klassement. Vrijdag volgt er een individuele tijdrit over 10,6 kilometer in Bornem.


Amaury Capiot tijdens de ploegvoorstelling voorafgaand aan de Baloise Belgium Tour

Aimé De Gendt na rit 2


Aimé De Gendt na rit 1

Dries Van Gestel tiende

22 May 2018 - Tour des Fjords (2.HC, NOR)

Onze selectie voor de Tour of Norway is ter plaatse gebleven en ging vandaag van start in de eerste van drie ritten van de Tour des Fjords. Dries Van Gestel pakte net top tien.

Ondanks toch wel wat hoogtemeters eindigde de rit zoals verwacht in een massasprint. Dries werd dus tiende, Jordi Warlop 14de en Maxime Farazijn 20ste. Fabio Jakobsen won de rit en is de eerste leider. Nog twee lastige ritten op het programma hier, en een aardig deelnemersveld met negen worldtour ploegen.


Tour des Fjords 2018
Maxime, Kevin, Dries, Milan, Jordi en Preben (foto © Tim De Waele / Getty Images)

Edward Planckaert vierde, Bouhanni wint

22 May 2018 - Grote Prijs Marcel Kint, Zwevegem (1.1, BEL)

Edward Planckaert spurtte zondag naar de vierde plaats in de Grote Prijs Marcel Kint. Nacer Bouhanni was met overschot de snelste.

De Grote Prijs Marcel Kint schoof op de wielerkalender van september naar mei en werd UCI categorie 1. Jonas Rickaert was vorig jaar de snelste en kreeg rugnummer 1 opgespeld. Edward werd nu dus knap vierde. Kenneth Van Rooy hield Edward mooi vooraan en vanuit het wiel van Bouhanni kon die dan aan de sprint beginnen. Kenneth zelf werd nog tiende. In de ontsnappingen voorafgaand aan de sprint toonde onder meer Piet Allegaert zich.

Kevin Deltombe 13e in eindstand

21 May 2018 - Tour of Norway (2.HC, NOR)

De Tour of Norway hebben we afgelopen weekend afgesloten met een zevende plaats in rit 4 voor Jordi Warlop en een tiende plaats voor Kevin Deltombe in de lastige slotrit. Kevin werd zo nog dertiende in de eindstand.

Redelijk wat tijdsverschillen in die slotrit zondag, een lastige klus met behoorlijk wat klimwerk. Kevin zat in de groep die spurtte voor plaats vier. De slotrit werd gewonnen door Alexander Kamp voor Eduard Prades, die eindwinnaar van deze ronde werd. Sport Vlaanderen - Baloise won in drie van de vijf ritten het ploegenklassement van de dag.

Ereplaatsen voor Rickaert, Van Rooy en Noppe

17 May 2018 - Puivelde (BEL.)

Jonas Rickaert stond woensdag als derde op het podium na de profkoers van Puivelde. Dennis Coenen haalde het voor Mathias de Witte en Jonas in de sprint met drie.

De drie waren na een aanval van Jonas ontsnapt uit een kopgroep van 23 die in schijfjes tot stand gekomen was.

Foto's van deze wedstrijd hier.

sprint met Jonas Rickaert
Foto © Ellen De Vos

Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners