/ Nieuws

Salmon King of Mountains jersey voor Preben

23 May 2017 - Tour of Norway (2.HC NOR)

Preben Van Hecke werd zondag eindwinnaar van de "Salmon King of Mountains jersey" van de Ronde van Noorwegen. Eliot Lietaer werd 12de in de slotrit en schoof nog één plaatsje op in de stand, eveneens naar 12.

Edvald Boasson Hagen stak de eindzege op zak. Hij won de slotrit en nam met de bonificatieseconden de leiding terug over van Weening. Preben trok opnieuw mee in de aanval in een groepje van vijf. Alles samen een geslaagde Tour of Norway voor onze ploeg, onze delegatie in Noorwegen maakt zich intussen weer op voor de Tour des Fjords die woensdag van start gaat.

Van Hecke voor de bergtrui, Lietaer 9e in rit 4

20 May 2017 - Tour of Norway (2.HC NOR)

In de Ronde van Noorwegen veroverde Preben Van Hecke in rit twee de leiding in het bergklassement. Door mee te gaan in een ontsnapping in rit drie verstevigde hij nog zijn leiderspositie. Eliot Lietaer werd negende in rit vier en staat in de stand op plaats 13.

Al in de openingsrit was Preben bezig met het bergklassement. Achter een trio dat tekende voor de ontsnapping van de dag pakte hij op twee hellingen als vierde een puntje. In rit twee was opnieuw een trio voorop en pakte Preben de vierde plaats op een helling. Richting finale waren de vluchters ingelopen en raakte Preben op de tweede en laatste helling van de dag als eerste boven. Het leverde hem de leiding op met 9 punten. En in rit drie pakte hij dus nog eens de volle buit.

De ritten werden gewonnen door Edvald Boasson Hagen, Dylan Groenewegen, Pieter Weening en opnieuw Dylan Groenewegen. Pieter Weening won zijn rit solo en nam daarmee de leiding in het algemeen klassement over van Boasson Hagen. Eliot Lietaer was 13de in die rit drie en kwam in de stand op diezelfde plaats terecht op 22 seconden van de leider. In rit vier werd Eliot dan mooi negende.

Enkele ereplaatsen in Frankrijk

14 May 2017 - 4 Jours de Dunkerque / Tour du Nord-Pas-de-Calais (2.HC FRA)

Bert Van Lerberghe en Jonas Rickaert zorgden samen voor nog enkele top 10 plaatsen in ritten van de de Vierdaagse van Duinkerke. De eindzege ging hier naar Clément Venturini, Fransman die uitkomt voor Cofidis.

In de derde rit, op indrukwekkende wijze gewonnen door het jonge talent Benjamin Thomas, spurtte Bert naar plaats acht en Jonas naar plaats 10. In de slotrit was er nog een tiende plaats voor Bert. Jonas was onze dichtste renner in het klassement, 28ste op 2’07” van de winnaar.

Rickaert wint rushes rit 2, Farazijn out “uit voorzorg”.

11 May 2017 - 4 Jours de Dunkerque / Tour du Nord-Pas-de-Calais (2.HC FRA)

Jens Debusschere en Arnaud Démare wonnen de eerste twee ritten in de Vierdaagse van Duinkerke. In de tweede rit startte Edward Planckaert met "le dossard vert" en won Jonas Rickaert het rushes klassement van de dag. Maxime Farazijn, betrokken bij een val op Mons-en-Pévèle, zal niet meer starten in rit drie.

Slechts een uitgedund peloton spurtte voor de zege aan het eind van de openingsrit. Een zware massale valpartij op 22 kilometer van de finish was hiervan de oorzaak. Enkele renners liepen hierbij ernstige blessures op en velen die het zagen waren zwaar onder de indruk. Van onze ploeg raakte enkel Christophe Noppe betrokken bij de val, met vooral schaafwonden als gevolg. Onze andere renners werden opgehouden door de val. Maxime Farazijn raakte in deze rit betrokken bij een valpartij op de kasseien van Mons-en-Pévèle. Hij reed de twee ritten uit maar zal niet meer starten in rit drie. Zijn knie blijft opspelen en met het oog op de rest van het seizoen is het beter om geen onnodige risico's te nemen en snel over te gaan naar een goede behandeling. Maxime zal deze namiddag al een dokter bezoeken, zo liet sportdirecteur Hans De Clercq ons weten.

De tweede rit eindigde in een massasprint. Jonas was mee in de vlucht van de dag, een groepje van vijf. Hij won drie tussenspurten en sprokkelde ook punten op de hellingen. Alles samengeteld leverde hem dat winst op in het rushes klassement van de dag. De vijf vluchters werden gegrepen op 20 kilometer van het einde. Edward Planckaert was deze rit gestart met een groen rugnummer. Aan het eind van rit 1 kende de jury hem de "Prix du dossard vert" toe. Deze prijs gaat dagelijks naar de renners die opgemerkt wordt door "zijn milieuvriendelijke gedrag en zijn vriendelijke en participatieve houding ten opzichte van de organisatie, het publiek en de media", zo lezen we in het reglement.


Jonas Rickaert op het podium na rit 2

Brøchner net iets sneller dan Van Lerberghe

08 May 2017 - Ronde van Overijssel (1.2 NED)

Bert Van Lerberghe was zaterdag tweede in de Ronde van Overijssel, de Deen Nicolai Brøchner was net iets sneller in de eindsprint. Stijn Steels reed er alles samen meer dan 100 kilometer in de aanval.

Er werd stevig gekoerst zaterdag, in en rond het Nederlandse Rijssen. Het peloton brak snel uiteen en verschillende ontsnappingen werden steeds weer snel geneutraliseerd. Stijn was mee in een ruime kopgroep die verderop uiteenviel. In een groep van zes reed hij dan voorop tot diep in de finale. Nieuwe pogingen na de hergroepering kenden geen succes en een groep van ongeveer 45 renners sprintte voor de zege.


Nieuwsarchief per categorie


 

Volledig nieuwsarchief


Onze partners